:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Jun 08, 2021   14:05

0

146

“Mali sajam sporta” u Kosovskoj Mitrovici

Ministarstvo omladine i sporta je u saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizovalo “Mali sajam sporta” u deset gradova širom Srbije a jedan od tih gradova je i Kosovska Mitrovica, koja je danas bila domaćin proslavljenim i istaknutim sportistima.

Sajam su na Trgu braće Milić svečano otvorili predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar saveza Goran Marinković, dugogodišnji karate reprezentativac Rifat Mujanović, Darko Radomirović predsednik Atletskog saveza Kosova i Metohije, Filip Miladinović košarkaški trener, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač.

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač je tom prilikom kazao da je današnji dan praznik za celo Kosovo i Metohiju, jer je okupio sve sportiste sa prostora KiM.

„Srećni smo što smo danas ovde i što smo, zahvaljujući Sportskom savezu Srbije izabrani i privilegovani da između deset gradova u Srbiji, mi budemo u tom odabranom društvu i organizaciji „Malog sajma sporta“. Mi jesmo u Kosovskoj Mitrovici, ali danas je praznik za celo Kosovo i Metohiju, pa su tako danas sa nama i sportisti iz Štrpca, Gračanice, Kosovskog Pomoravlja, Metohije, Zubinog Potoka, Leposavića, Zvečana, Prilužja. Nadam se da ćemo i budućnosti u drugim gradovima Kosova i Metohije oranizovati ovakve sajmove sporta, a danas na ovom mostu, koji je simbol otpora i opstanka na ovim prostorima, u ovolikom broju šaljemo poruku, našoj državi ali i međunarodnim predstavnicima, da sport na Kosovu i Metohiji ima budućnost kao i srpski narod“ kazao je Kovač.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je istakao da sajam prikazuje Kosovsku Mitrovicu na najlepši mogući način.

„Dobrodošli na Trg braće Milić jer se danas Kosovska Mitrovica prikazuje na najlepši i najpozitivniji način. Današnja slika treba da obiđe svet kako bi pokazali da smo odlučni da ostanemo ovde i da je budućnost zagarantovana. Ovo što vi radite sa vašim sportskim klubovima i trenerima, ne samo u Kosovskoj Mitrovici već i u svim srpskim sredinama, jasan je dokaz da trebamo više i jače da ulažemo i stvaramo bolje prilike i budućnost. Mi svakodnevno, a to je i naš zadatak, ovoj omladini stvaramo bolju budućnost i idemo napred složno, gradimo prijateljske odnose sa svima negujući sport“ rekao je Spirić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek je okupljenim mališanima i sportistima poručio da su oni budućnost i ponos ovog grada ali i države i da će država Srbija uvek biti uz njih i pružiti im potrebnu podršku.

„Kao predsednik Sportskog saveza Srbije ostvario sam zaista izvanredne odnose sa ljudima sa Kosova i Metohije i tako ćemo i nastaviti. Ovo je naš treći dolazak u nepunih godinu dana, i nastavićemo da dolazimo i da se trudimo, jer ovo je zaista lepa slika koju vidimo ispred sebe. Ovoliki broj sportista treba čuvati i negovati, jer ste vi budućnost Srbije. Deco verujte u svoje snove i oni će se ostvariti . Kao mali sam sanjao da ću biti svetski i olimpijski šampion i moj san se ostvario i isto tako verujem u sve vas. Nadam se da ću za koju godinu opet da dođem na Kosovo i Metohiju i da zajedno proslavljamo neke od medalja koje ćete vi osvojiti za Srbiju“ poručio je Štefanek.

Sportski savez Srbije je Sportskom savezu Kosova i Metohije uručio donaciju u vidu sportske opreme i rekvizita, koja će mališanima olakšati treniranje.

Za najmlađe ovo je bila prilika i da razgovaraju sa sportskim šampionima a na postavljenim štandovima moguće je i saznati više o samom sportu ali i o osvojenim medaljama i dostignućima sportskih klubova sa prostora Kosova i Metohije.

Sajam se održava u gradovima širom Srbije i predstavlja promociju celokupnog sporta na lokalnom nivou i ima za cilj da privuče i animira što veći broj mališana i zainteresovanih sportista.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicaSajam sporta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva