:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 08, 2020   16:15

0

101

Mali: U četvrtak sredstva Nacionalnom savetu manjina

Ministarstvo finansija će u četvrtak prebaciti sredstva u iznosu od 20,1 milion dinara Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, odnosno Nacionalnom savetu nacionalnih manjina, izjavio je danas u Skupštini Srbije ministar Siniša Mali.

 

“Obećao sam da ćemo pomoći Nacionalnom savetu nacionalnih manjina. U petak nam je stigao zahtev u iznosu od 20,1 milion dinara koji ćemo ispoštovati”, rekao je Mali odgovarajući poslaniku Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka Enisu Imamoviću.

Imamoviću je “zasmetalo” što se budžetska linija za Nacionalne savete naziva “dotacije nevladinim organizacijama”, navodeći da mu je to neprihvatljivo i da skreće pažnju da saveti nisu organizacija već organ manjinske samouprave koji se bira na izborima.

Imamović je rekao da neće podržati Predlog budžeta za 2021.godinu, između ostalog, zato što nije ispoštovan Zakon o planskom sistemu, kao i da čitajući budžet nije uspeo da nađe “razlog” zašto bi neko iz Sandžaka ili Preševske doline trebalo za njega da glasa.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je kratko prokomentarisao da je mislio da će Imamović podržati Predlog budžeta, jer im je, kaže, sve uvaženo, ali je i konstatovao da ni “njegovo razočarenje nije tako veliko”.

Imamović je kao obrazloženje zbog čega neće da glasa za budžet naveo i da mu je neprihvatljivo da se u dokumentu nije našla izgradnja Kliničkog centra Novi Pazar.

Mali mu je odgovorio da vlada gleda da završi sve projekte koje kandiduju lokalne samouprave i podsetio je Imamovića da je završena rekonstrukcija OŠ “Vuk Karadžić” u Preševu, kao i Gimnazija “Skenderbeg”.

Ministar finansija ga je takođe podsetio da je skupština u decembru prošle godine izglasala garanciju Srbijagasu za izgradnju gasovoda od Aleksandrovca do Tutina i da se dolaskom gasovoda očekuje dalji ekonomski razvoj tog dela Srbije.

Mali je naveo i da su ove godine opštine Preševo, Sjenicu, Novi Pazar, Tutin dobile dodatnih 250 milona dinara za tekuću likvidnost, završetak kapitalnih projekata, navodeći da Vlada Srbije pomaže svakoj lokalnoj samoupravi kojoj pomoć treba.

Izvor: T a n j u g

Siniša Mali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva