:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 12, 2019   12:26

0

114

Mali: U nedelju finalni dogovor o švajcarcima

U nedelju će biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o zaduženim građanima u švajcarskim francima, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Na dobrom smo putu u razgovorima da imamo usaglašen dogovor svih strana, koji će rešiti taj problem i ispraviti dugogodišnja nepravda prema tim građanima, rekao je Mali novinarima.

"Nastavljamo razgogovre sa ciljem da u nedelju te razgovore završimo. U nedelju treba da očekujete finalni dogovor i finalnu verziju nacrta zakona koji bismo onda usvojili na vladi početkom nedelje", rekao je Mali.

Kaže da je cilj da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usovojen po hitnom postupku.

Na pitanje da li se već zna da li će biti otpisan ostatak duga, kolika će biti kamata i da li će se zakon odnositi na sve kredite, Mali je zamolio medije za još malo strpljenja.

"Svaki dan razgovaramo i sa bankama i sa predstavnicima udruženja. Nastavićemo te razgovore danas i tokom vikenda i u subotu", naveo je Mali.

Istakao je da razgovori nisu jednostavni pošto je veliki brooj strana i nepoznanica.

"Već su u medijima procurele neke informacije oko toga, ne bih želeo da komentarišem, pošto su razgovori u toku. Predstavnici udruženja su rekli da posle 12 godina neko razgovara sa njima. Ako mogu da izgrazim optimizan na dobrom smo putu, ali ne bih da budem taj koji će na bilo koji način uticati na ishod razgovora", rekao je ministar finansija.

Mali kaže da je najvažnije da se ljudima koji imaju velike životne probleme i pred kojima je neko iz prethodne vlasti učinio veliku nepravdu da tu nepravdu ispravimo.

"Mi ćemo naći novac za rešenje tog problema koliko god da bude potrebno, a biće mnogo manje nego što se u medijma spominje. Dobro nam stoji budžet. Imamo skoro 35 milijadi dinara bolji rezultat od plana i to nam daje optimizan za celu godinu i mogućnost da pomognemo u ovom slučaju i nadam se da će to biti pobednička stragegija za sve tri strane", zaključio je Mali.

Tako bi se rešio problem za oko 17.000 građana zaduženih u švajcarcima.

Izvor: RTS

Siniša Mali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva