:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2022   7:57

0

138

Mali, Vulin i Žiofre danas obilaze novi prelaz Kotroman

Ministar finansija Siniša Mali, ministar policije Aleksandar Vulin i šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuel Žiofre, obići će danas modernizovani, rekonstruisani granični prelaz Kotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH), najavljeno je iz Ministarstva finansija.

 

U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će, kako se očekuje, značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe.

Iz Ministarstva finansija navode da je novi granični prelaz Kotroman izgrađen u skladu sa najvišim standardima i da sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi.

Osim unapređenja putničkog saobraćaja, očekuje se i poboljšanje kvaliteta teretnog saobraćaja, jer će kamioni imati na raspolaganju i teretni terminal, ali i preko potrebnu kolsku vagu na ulazu u zemlju.

Očekuje se i da će zahvaljujući rekonstrukciji ovog prelaza, putovanje turistima biti znatno lakše kao i da će biti popravljen kvalitet života lokalnog stanovništva te da će carina i policija imati bolje uslove za rad.

Izvor: T a n j u g

Kotromangranični prelazSiniša MaliAleksandar VulinEmanuel Žiofre
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva