:

:

TV Most

Foto: twitter@arnogujon

clock

Avgust 05, 2019   17:43

0

408

Mališani sa Kosova uživaju u čarima mora (foto)

Mališani sa Kosova i Metohije doputovali su pre par dana u Tivat, u organizaciji francuskog humanitarca i osnivača organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona, koji osmu godinu u nizu letuje sa decom iz ovog područja.

Deca iz Parteša, Budrige, Cernice, Prilužja, Dobrotina, Vidanja i Gračanice po prvi put su u mogućnosti da uživaju u čarima mora, a o njihovim aktivnostima svakodnevno se na društvenoj mreži Twitter oglašava Arno Gujon.

“Na prvom kupanju smo imali valovito more sa mnogo talasa, ali to nimalo nije uplašilo decu koja su jedva čekala da se kupaju. Uz nadzor naših 8 vodiča, mališani su otkrili slani ukus mora i uživali u vodi skoro dva sata,” - navodi se u Gujonovoj objavi na Twitter-u.

Gujon dodaje, da su neki od mališana počeli sa časovima plivanja, kao i to da je “letnja olimpijada” počela i da će takav vid aktivnosti pozitivno delovati na decu.

“Letnja olimpijada je zvanično počela! Deca su podeljena u pet ekipa koje će se u narednih nekoliko dana takmičiti u raznim kreativnim igrama. Kroz ove aktivnosti deca se druže i bolje upoznaju razvijajući u isto vreme svoje motoričke sposobnosti,” - stoji u objavi.

Ovaj projekat se od 2012. realizuje u saradnji sa raško-prizrenskom Eparhijom, koja je odabrala mališane po socialnim kriterijumima.

Izvor: Radio Kontakt Plus, Twitter

deca sa KiMArno Gujonletovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva