:

:

TV Most

clock

Februar 09, 2021   17:12

0

119

Maljići: Stići će i Prištini pismo da se spremi za kompromis

Politički analitičar Škeljzen Maljići izjavio je da zahtev Sjedinjenih Američkih Država o uzajamnom priznanju između Beograda i Prištine nije ništa novo, kao i da smatra da će u narednom periodu međunarodna zajednica, uključujući SAD, uputiti slične zahteve i Prištini.

 

On je za Kosovo onlajn rekao da je to što je američki predsednik Džo Bajden napisao u pismu poznato, kao i da i mnogi drugi državnici ponavljaju istu formulu.

"Predsednik Francuske Makron je takođe tražio od Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum i uzajamno priznanje", tvrdi Maljići uz ocenu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "od toga pravi predstavu" kako bi pripremio javnost za ono što sledi.

"Ali ovo pismo neće biti jedino, verovatno će stići pismo i za kosovsku stranu zato što obe strane treba da se pripreme za mogući kompromis", rekao je Maljići.

Maljići dodaje da očekuje novi pristup SAD u pregovorima Beograda i Prištine, koji bi istovremeno trebalo da ponudi i neko novo rešenje koje će biti izvan ekonomske saradnje.

Kada se radi o dijalogu, on ocenjuje da će se on nastaviti nakon uspostavljanja nove vlade u Prištini, što će, kaže, biti veoma interesantno imajući u vidu da se u ulozi novog premijera može naći Aljbin Kurti, koji je do sada imao veoma radikalne stavove prema američkoj administraciji.

Izvor: T a n j u g

Škeljzen MaljićiKiMSADdijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva