:

:

TV Most

Foto: Foto Tv Most

clock

Oktobar 26, 2015   14:52

0

251

Manastiru Sokolica lanac sa priveskom Bogorodice

Iz crkve manastira Sokolica, posvećene Pokrovu presvete Bogorodice je pre 15 tak dana nestala ogrlica.Ovo delo,prema rečima igumanije manastira mati Makarije,nije prijavljeno policiji, jer, kako kaže, očekuje da će se čovek pokajati u srcu i duši i da će jednog dana vratiti uzeto.

Saznavši za ovaj događaj članice Udruženja žena „Pronađite sebi put“ iz Leposavića pokrenule su akciju prikupljanja novca za kupovinu lančića koji će oko vrata Hrista,kako kažu, biti privremeno dok se pravi ne vrati.

„Mnogo nas je pogodila vest o nestanku lanca,odmah smo se organizovale i prikupile novčana sredstva za kupovinu novog, koji će u crkvi ostati i nakon što se pravi vrati“ kaže Slavica Tanasić predsednica Udruženja žena iz Leposavića.

I pre više godina je iz crkve nastao duborezni krst koji je jednog dana pronađen,tome se nadam i sada, rekla je igumanija manastira Sokolica mati Makarija u razgovoru sa članicama udruženja žena iz Leposavića.Ovo udruženje postoji već 15 godina i broji nešto više od 60 članica koje redovno obilaze manastire i crkve kako ovde tako i u okruženju.Kada se jednog dana vrati pravi Hristov lancic,poklon ovih humanih žena ostaće u crkvi.

Izvor: Tv Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva