:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jul 06, 2021   21:37

0

35

Mandić: DF predložio Miodraga Lekića za premijera

Demokratski front (DF) je nezadovoljan radom crnogorske Vlade i za novog premijera je predložio predsednika Demosa Miodraga Lekića kao nekog ko dobro poznaje politiku i ko bi bio dobro rešenje, izjavio je večeras jedan od lidera DF Andrija Mandić.

Za koaliciju "Za budućnost Crne Gore" Vlada Zdravka Krivokapića nije položila test, kazao je Mandić nakon sastanka parlamentarne većine, ističući da su nezadovoljni na više nivoa, kao i da su od Vlade dobili nipodaštavanje i ružan odnos, prenosi RTCG.

"Obavestili smo kolege da je najbolje da se formira nova Vlada. Kazali smo i da smo spremni da rešimo krizu tako što bi mesto premijera moglo da pripadne nekom iz koalicije 'Mir je naša nacija', ali i da bi funkciju predsednika parlamenta preuzeo neko iz Fronta. Važno je da je većina od nas iz većine nezadovoljna dosadašnjim postupcima Vlade i njenim rezultatima. Većina je rekla da se bira nova vlada", rekao je Mandić.

Kazao je da će tema sledećeg razgovora biti rekonstrukcija Vlade, što je deo većine predlagao i danas.

On je rekao da ta ideja za DF nije prihvatljiva, ali i da će pažljivo saslušati argumentaciju.

Rekao je da će možda doći i do toga da će Krivokapić povući neki potez koji bi doveo do rešenja krize, bilo to traženje nove većine ili podnošenje ostavke, nakon što vidi da nema podršku.

"Imponuje da smo svi iskazali želju da ova većina nastavi da zajednički radi", rekao je Mandić.

Lider Nove srpske demokratije je kazao da su došli do konkretnih podataka da u novu Vladu mogu ući "samo neki" i kako iza toga stoji američka ambasada i neki članovi sadašnje Vlade.

"Sa nama niko nije razgovarao niti nam je predočio da smo mi nepoželjni", dodao je Mandić.

Dodaje da su u DF-u računali da nakon prvog predloga naprave iskorak i pokažu da im fotelje nisu primarno pitanje i da najvažnija funkcija može da pripadne i onima koji su osvojili manje glasova od njihove koalicije.

Izvor: RTV, T a n j u g

Crna GoraDemokratski frontMiodrag Lekić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?