:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 05, 2021   10:05

0

194

Mandić: Dogodio se državni udar

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je za TV Prva rekao da se u Crnoj Gori praktično dogodio državni udar i da je država u jednom trenutku delovala mrtvo.

"Moram da kažem da sam ja želeo da prisustvujem ustoličenju na Cetinju... Nažalost zbog nesposobnosti države da spreči jedan neprijavljen skup, zbog nemogućnosti da se neredi spreče, nismo u mogućnosti da budemo tamo. I zbog nemogućnosti da se Milo Đukanović spreči da organizuje sve ovo", rekao je Mandić.

"Obavešteni smo od Krivokapića da se gotovo desio državni udar. Da ljudi u policiji nisu hteli da urade ono što im je dužnost. Država je u ranim jutarnjim satima praktično bila mrtva. Mi smo Krivokapiću i njegvooj Vladi pružili podršku kada je ustoličenje Joanikija u pitanju", dodao je on. 

"Da je policija radila svoj posao i da se celom poslu ozbiljno pristupilo, mi bismo danas bili na Cetinju sa našim mitropolitom i našim patrijarhom", rekao je Mandić. 

Mandić tvrdi da je Milo Đuaknović čovek koji je sve organizovao i da je njegova namera bila da se na talasu ovih nemira, ponovo dokopa vlasti. 

"Nikakve veze Srbija nije imala sa dešavanjima, to je naša crnogorska stvar", rekao je Mandić.

Izvor: B 92

Andrija Mandićdržavni udarCrna GorapolicijaZdravko KrivokapićCetinjeustoličenjeMilo Đukanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva