:

:

TV Most

Foto: Balkanist

clock

Februar 06, 2020   16:49

0

233

Mandić: Đukanović više ne veruje policajcima

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, tvrdi da je odluku o tome da policija više ne obezbeđuje litije doneo predsednik Milo Đukanović lično, jer, kako kaže, više ne veruje onima koji su na terenu i želi da ih odvoji od naroda.

 

Crnogorska Uprava policije saopštila je juče da više neće obezbeđivati litije i molebane, koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska SPC, jer ti skupovi nisu prijavljeni.

"On (Đukanović) može da veruje direktoru policije i funkcionerima na vrhu policijske piramide, ali običnom policajcu, onom koji reguliše saobraćaj, koji je u dodiru sa našim sveštenstvom, monaštvom, sa našim episkopima, policajcu čija je porodica u litiji... Đukanović više ne veruje. Prosto je želeo da razdvoji policiju od naroda, jer se pokazalo da i policija želi da bude deo tog naroda“, kaže Mandić u intervjuu za portal Balkanist, a prenosi podgorički portal In4S.

Mandić ne isključuje mogućnost provokacije iz Đukanovićeve vlasti i kao drugi razlog zašto policija više neće obezbeđivati litije navodi da crnogorski predsednik želi da ovako zaplaši jedan broj ljudi, koji će misliti da će na litijama odmah doći do nekih incidenata pa možda zbog toga neće izaći u šetnju.

Treći razlog, prema Mandiću, je mogućnost da Đukanović stvarno planira da napravi neki incident, pa da onda optuži Crkvu da nije mogla da kontroliše skupove koje organizuje.

Đukanović je, navodi se, u intervjuu za RTCG u utorak rekao da Srpska pravoslavna crkva snosi odgovornost za narodne proteste, a Mandić vernicima poručuje da se ne predaju.

Poručio je da je sada najbitnije da u četvrtak i nedelju svi ljudi, koji su izlazili pa i ljudi koji do sada nisu bili na litijama, izađu i da podrže SPC i srpske svetinje.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraAndrija MandićMilo ĐukanovićlitijeMCP SPCpolicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva