:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2021   16:44

0

47

Mandić: Krivokapić okrenuo leđa duhovnim učiteljima

Premijer Zdravko Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja, ocenio je predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Oni danas, kaže Mandić, moraju javno i sa stidom da govore o tom čoveku čitavom verujućem i pravoslavnom narodu.

Mandić je, reagujući na sinoćnji susret Krivokapića s patrijarhom Porfirijem i članovima Sinoda, ukazao da se po burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i reč i dužnosti, Crkvu i vladike.

"To je pokazao sinoć svojim delom i rečju Zdravko Krivokapić koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem", naveo je Mandić u saopštenju dostavljenom medijima.

Dodao je da protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijednu javnu reči nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz stranke predsednika Skupštine Alekse Bečića, ni iz stranke potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

"Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno. Pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je: Da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma vlade i SPC i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum", naveo je Mandić i dodaje:

"Ako jesu i ako to zajednički javno konstatujemo, onda će Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina. A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi".

Mandić je zaključio da ne bi bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtevu da se ugovor potpiše sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem u Beogradu.

Izvor: Танјуг

MandićKrivokapićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?