:

:

TV Most

clock

Avgust 30, 2022   13:11

0

132

Mandić: Spremni smo da preuzmemo odgovornost za Crnu Goru

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da je potrebno formirati tehničku vladu koja bi pripremila izbore. Poziv za dogovor uputio je parlamentarnoj većini od 30. avgusta 2020. U DF-u smatraju i da im pripada mesto premijera, ali su, kaže, spremni da razgovaraju na sastanku u petak.

Andrija Mandić je uputio poziv predsednicima stranaka nekadašnje parlamentarne većine da se sastanu 2. septembra u Skupštini, neposredno pre sednice, kako bi odgovorili "narodnim težnjama i željama" i postigli konkretan sporazum za formiranje Vlade.

Mandić je rekao da je potrebno formirati tehničku vladu koja bi ispunila deo obećanja koje su, kako kaže, dali građanima uoči izbora pre dve godine.

"Posle dva eksperimenta došao je trenutak da porazgovaramo bez vraćanja unazad i da nađemo rešenje na zadovoljstvo svih građana Crne Gore", naveo je Mandić.

Poručio je da je DF spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru. "DF je spreman da poštuje sve preuzete obaveze, kako domaće tako i međunarodne", poručio je Mandić.

Na pitanje vidi li sebe kao mandatara, odgovorio je da je uradio puno stvari da dođe do narastajuće snage naroda i do 30. avgusta.

"Demokratski standardi su takvi da su moji najbliži saradnici iz NSD, vrednujući rezultate koje NSD ima u okviru koalicije DF-a koji čini skoro polovinu mandata parlamentarne većine, stoje na stanovištu da bi to najodgovornije mesto i suštinski najvažnije mesto za borbu protiv kriminala i korupcije i na putu ka EU trebalo da pripadne najjačem konstituentu", naveo je Mandić i dodao da je to polazna osnova s kojim DF seda za sto.

Kaže i da je sat vremena za postizanje političkog dogovora dovoljno.

"DF dolazi sa svojom platformom i iskazuje spremnost da se o svemu dogovorimo", poručio je Mandić i rekao da DF zove na pošten dogovor.

Na pitanje da li je premijersko mesto uslov sa kojim idu na pregovore, Mandić je poručio:

"Mi s tim stavom idemo na pregovore i nikoga ništa ne uslovljavamo. Mi tražimo da se poštuju demokratski standardi, ali nikoga ništa ne uslovljavamo. Čućemo njihove argumente i verujem da ćemo izaći sa dogovorom", naveo je Mandić.

Izvor: RTS, RTCG

Crna GoraMandićDFVlada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva