:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2023   13:58

0

106

Mandić: Štitiću interese crnogorskih građana i graditi mostove između Crne Gore i Srbije

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je danas da će se snažno zalagati na zaštiti interesa crnogorskih građana i da će gradi mostove između Crne Gore i Srbije.

Mandić je to rekao u razgovoru sa otpravnicom poslova Ambasade Srbije u Crnoj Gori Jelisavetom Čolanović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je rekao da je sastanak prilika da dve zemlje dodatno unaprede tradicionalno bliske i prijateljske odnose.

Sa pozicije predsednika Skupštine, snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dve zemlje, rekao je Mandić.

andrija, mandic
Izvor: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

U razgovoru je, navodi se, potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusedskih odnosa, uz akcenat da komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Mandić je istakao da je uloga svih političkih aktera da rade na pomirenju u podeljenom društvu.

Naglasio je da, uz kontinuirani politički dijalog, saradnju dve zemlje dodatno učvršćuju i učestali kontakti pripadnika dva naroda.

Predsednik parlamenta je sagovornicu upoznao sa postojećim zakonodavnim aktivnostima, kao i aktuelnim političkim dešavanjima.

Čolanović je čestitala Mandiću stupanje na dužnost predsednika Skupštine i navela da je uverena da će raditi u korist svih građana Crne Gore i građana Srbije koji žive u Crnoj Gori.

Uzdamo se u Vašu mudrost i verujemo da političari i u Crnoj Gori i u Srbiji treba da sarađuju za opštu dobrobit, kazala je Čolanović.

Podsetila je da je parlamentarna saradnja neophodan faktor u međudržavnom dijalogu i navela da očekuje da će Mandić posetiti Narodnu skupštinu Srbije nakon konstituisanja budućeg saziva.

Iz Skupštine su kazali da su sagovornici, pored ostalog, razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču poboljašanja statusa građana u Crnoj Gori i Srbiji.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će Srbija uskoro dobiti ambasadora u Crnoj Gori, što bi bilo važno za dalju saradnju dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

MandićCrna GoraSrbijaČolanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva