:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2020   14:27

0

48

Mandić: Zahvalnost Vučiću za podršku MCP

Član predsedništva Demokratskog fronta i predsednika Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozdravio je odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

 

Komentarišući to što je direktor Poreske uprave Crne Gore rekao da je ta institucija pokrenula kontrolu u svim verskim zajednicama zbog duga koji, kako tvrdi, ima Mitropolija crnogorsko-primorska, Vučić je rekao da će Srbija platiti sve što treba za SPC u Crnoj Gori.

"Javna podrška predsednika Vučića, najbolji je odgovor onima koji su mislili da finansijski unište našu Crkvu. Jednaku zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori", istakao je Mandić.

On je istakao i da pomesna SPC postoji u čitavom svetu, ali da je samo tako grubo ugrožena u Crnoj Gori.

"Ovde režim izmišlja njene poreske i finansijske dugove i želi da navodne dugove naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu", ukazao je Mandić.

On podseća i da je Srpskoj kući, koju je Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito sprečen povraćaj PDV, a istovremeno su firme bliske režimu na osnovu lažnih faktura, koje nikada nisu realizovane, dobijale povraćaj PDV-a.

"Srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška našim legitimnim zahtevima da odbranimo sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obiležili i očuvali naši preci", istakao je Mandić, navodi se u saopštenju.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva