:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2019   14:46

0

68

Marinković sa članovima kabineta Donalda Trampa

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković sastao se u Vašingtonu sa članovima kabineta predsednika SAD Donalda Trampa, ministrom za energetiku Rikom Perijem, ministrom za poljoprivredu Sonijem Perđuom i ministrom za rad i zapošljavaje Aleksom Akostom.

Kako je rečeno T a n j u g u, članovi kabineta preneli su stav predsednika Donalda Trampa da je Srbija jedna od najvažnijih zemalja regiona, da će imati podršku SAD i da može očekivati još investicija američkih kompanija.

Takođe, izrazili su veliko zadovoljstvo ekonomskim napredovanjem Srbije i liderstvom u pogledu obezbeđivanja stabilnosti u regionu.

Marinković se ranije sastao i sa šefom Republikanske partije u Kongresu SAD Kevinom Mekartijem, republikanskim kongresmenima Robertom Aderholtom i Džom Molenarom, s kojima je razgovarao o razvoju parlamentarnih odnosa SAD i Srbije.

Sagovornici su istakli da je od fundamentalnog značaja potpisivanje ugovora za izgradnju auto-puta deonica Pojate-Preljina Moravskog koridora koji će biti prvi digitalni i najširi autoput u Srbiji.

Marinković je zahvalio Kevinu Mekartiju na podršci i boljem razumevanju koje imaju predsednik SAD Donald Tramp i njegova administracija za Srbiju i njene legitimne interese na Kosovu i Metohiji, i istakao da je potrebno još veće američko angažovanje u cilju stabilizacije regiona i postizanja mira, dugoročnog i održivog rešanja.

Marinković je kongresmenima uputio poziv da dođu u Srbiju u što kraćem roku, kako bi postigli nove sporazume u oblasti ekonomije, obrazovanja, energetike i novih tehnologija.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva