:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2020   8:58

0

72

Marinković: Srbi i Albanci su probali sve, ali ne i prijateljstvo

Jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog Vladimir Marinković izjavio je da će se izbori za predsednika SAD verovatno odlučivati u Ohaju i Pensilvaniji gde je brojna, uticajna i ugledna srpska dijaspora dodajući da Srbija mora da iskoristi te kapacitete.

"Pogotovo sa Trampovom administracijom, koja nastoji da reši problem na Zapadnom Balkanu i uvaži stav Srbije da ima legitimne interese na KiM. To je u prethodnim administracijama bio posao koji su radili ljudi iz trećeg nivoa. Sada se to diglo na najviši nivo i nadam se da će se stvoriti mogućnost da dođe do rešenja koje podrazumeva kompromis i unapređenje ekonomije. Jer Srbi i Albanci su sve probali, ali ne i prijateljstvo", rekao je Marinković, koji je i potpredsednik Skupštine Srbije.

Na pitanje kada će preći sa reči na dela, Marinković je rekao da će prvo biti održani sastanci sa našom dijasporom kako bi se videlo kako na najbolji način mogu da promovišu Srbiju širom Amerike i sve ono što je uradila na planu političkog i ekonomskog razvoja.

"Jedan od glavnih stubova dobrih odnosa Srbije i SAD svakako su odnosi koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima sa predsednikom Donaldom Tampom i njegovim savetnicima, potpredsednikom Majkom Pensom i administracijom SAD. Uvereni smo da će i naš Kongres biti još jedna čvrsta i neraskidiva spona, koja će povezivati ekonomije, kulture i narode Srbije i SAD", naveo je Marinković. 

Uoči skupa u utorak u beogradskom Hajatu, na kojem će se, između ostalog, okupiti osnivači Kongresa, među kojima su i ministri Zorana Mihajlović i Branko Ružić, kao i Vladimir Pejić iz "Faktora plus", Marinković, koji je i poslanik SDPS-a,  kaže da će Kongres, posle usvajanja deklaracije o strateškom partnerstvu, nju ponuditi Skupštini Srbije na usvajanje.

Izvor: TAНЈУГ,Косово онлине

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva