:

:

TV Most

clock

Jul 04, 2019   9:48

0

322

Marinković: Svima je jasno da bez Srbije nema rešenja kosovskog pitanja

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković kaže da je poseta američkog kongresmena Eliota Engela Srbiji potvrda da je svima jasno, pa i SAD, da nema rešenja kosovskog pitanja bez Srbije.

 

On je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posvećen i raspoložen da nastavi dijalog sa Prištinom, ali uz poštovanje nacionalnih interesa Srbije.

Marinković dodaje da je sa kolegama poslanicima Engelu predočio da je pozicija Srbije jasna, da je naša zemlja voljna i posvećena dijalogu, mirnom rešenju i da će insistirati na tome, ali da neće tolerisati brutalno ponašanje kosovskih Albanaca, uključujući i takse od 100 odsto.

Za Engela kaže da je u Srbiji bio 1996. godine i da se susreo tada sa predsednikom Slobodanom Miloševićem. Dodaje da je dužnost političara da imaju komunikaciju sa svima.

"Građani treba da znaju da Srbija treba da sarađuje sa SAD i svim institucijama tamo i da se jedan od ključeva rešenja naših političkih i ekonomskih pitanja nalazi u Vašingtonu i da je potrebno da imamo najbolje moguće odnose sa njima", naveo je on.

Smatra da bi pozicija Srbije u rešavanju kosovskog pitanja bila mnogo bolja danas da su takvu komunikaciju sa kongresmenima SAD imali političari u Srbiji devedesetih godina.

"Vučić vodi izbalansiranu spoljnu politiku, koja je usmerena na ostvarivanje srpskih nacionalnih interesa i spreman je da o tome razgovara sa svima, pa i sa ozloglašenim Eliotom Engelom koji je u kampanji", naveo je on.

Engel važi za jednog od najvećih albanskih lobista u SAD, a Marinković kaže da on od toga neće odustati jer predstoje izbori, a on u distriktu u Njujorku ima oko 40.000 albanskih birača.

"Naš narod ne treba da zaboravi da i Srbija ima prijatelje u SAD i u Kongresu", zaključio je on.

Izvor: RTV,T a n j u g

KiMBeogradPrištinaSrbijaSADEliot Engel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva