:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Oktobar 21, 2019   10:53

0

186

Marko Đurić otvorio štand Kancelarije za KiM na Beogradskom sajmu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić svečano je danas u Hali 1a Beogradskog sajma otvorio štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju na 64. Međunarodnom sajmu knjiga.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i ove godine predstaviće izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije. Svakog dana od 20. do 27. oktobra na štandu Kancelarije za KiM u okviru 64. Sajma knjiga publici će se predstaviti pesnici, umetnici i naučnici sa teritorije Kosova i Metohije, kao i književnici i naučni radnici koji se u svom stvaralaštvu i naučnim radovima bave pitanjem Kosova i Metohije. 

Na ovaj način, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kao i ranijih godina, posetiocima Sajma pružiti uvid u bogatstvo naučnog, kulturnog i umetničkog stavralaštva naše južne pokrajine.

Pored ovih aktivnosti, na drugom štandu Kancelarije za KiM u Hali 4 na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, predstaviće se: Eparhija raško-prizrenska i Srpska pravoslavna crkva, Dom kulture „Gračanica“, Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije, Književno društvo Kosova i Metohije, Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli, Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Kosovske Mitrovice, prištinska Narodna univerzitetska biblioteka „Ivo Andrić“, Agencija za izdavačku delatnost „Lestve“, Muzej u Prištini, Institut za srpsku kulturu Priština – Leposavić, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Dom kulture „Sveti Sava“ Istok-Hvosno, Ustanova za izdavačku delatnost „Panorama-Jedinstvo“, JP „Mreža Most“, JP „Stari Kolašin“ iz Zubinog Potoka, Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ i Nezavisna asocijacija studenata „Svi za Kosmet“.

Izvor: TV Most, saopištenje

ĐurićKancelarija za KiMBeogradski sajam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva