:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   16:56

0

181

Marković: Dobri odnosi sa Srbijom, ne reagujemo na packe

Crnogorski premijer Duško Marković ocenio je dobrim odnose između Crne Gore i Srbije, uz tvrdnju da zvanična Podgorica ne reaguje na "povremene neutemeljene prigovore" koji stižu iz Srbije, prenosi RTCG.

"Ocenjujem ih dobrim. U poslednje vreme vidimo da postoji malo nervoze, da postoje prigovori i packe na crnogorsku politiku koja se tiče celog regiona, njegove stabilizacije i mira i prosperiteta. Kao što vidite mi u Crnoj Gori ne reagujemo na takve prigovore, jer ih smatramo neutemeljenim", rekao je Marković, nakon otvaranja Foruma Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR).

Prema tvrdnji Markovića, Crna Gora ima "doslednu politiku".

"Crna Gora je zemlja koja širi dijalog i toleranciju u regionu sa svima, a pre svih sa Srbijom. Razumemo teško nasleđe Srbije u rešavanju kosovskog problema, tako da razumemo ponekad i nervozu. Ne slažemo se često sa prigovorima koji dolaze sa te strane na naš račun, ali kao što vidite ne reagujemo nervozno. Želimo da damo doprinos da Srbija reši svoja teška pitanja, ne samo zbog sebe, nego i regiona u celini", rekao je Marković.

Izvor: Танјуг

Crna GoraMarković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva