:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2020   11:32

0

210

Marković: Informacije o atentatu na Kneževića podsticanje nepoverenja

Informacije o pripremi atentata na jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milana Kneževića, imaju za cilj "podsticanje nepoverenja u državu i institucije", tvrdi premijer Duško Marković, pozivajući se na procene nadležnih organa.

Marković je to naveo u odgovoru članovima skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Andriji Mandiću, Nebojši Medojeviću i Predragu Bulatoviću, prenele su podgoričke Vijesti.

Knežević je kazao da Markovićev odgovor pokazuje da premijer ima određena saznanja o nalogodavcima i da će od njega tražiti informaciju o tome ko želi da ga ubije.

“Odgovor premijera Markovića dodatno pojačava informacije o mogućem atentatu na mene. Posebno je zanimljiv kontekst u kojem premijer tvrdi da je eventualni atentat na mene planiran kako bi se nanela šteta nadležnim institucijama u Crnoj Gori. A to znači da gospodin Marković ima određena saznanja i sumnje ko bi mogli biti nalogodavci", rekao je Knežević.

Najavio je da će se narednih dana obratiti Markoviću zvaničnim dopisom I nada se da će premijer, kako je naveo, podeliti sa njim informacije koje se odnose na planiranje atentata.

Knežević je na sednici parlamenta u toku “premijerskog sata”, rekao da iz Markovićevog odgovora proizlazi da se atentat na njega priprema u Srbiji.

Vijesti prenose da Marković dva dana nije odgovorio na njihovo pitanje da li je u pitanju njegova procena vezano za atentat na Kneževića, ili su ga nadležni zaista tako izvestili i ako jesu - ko i kada.

“Primio sam vaše obraćanje kojim zahtevate moje postupanje povodom medijskih objava čiji sadržaj govori o pripremi atentata na poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića. Koristim priliku da vas obavestim da su nadležni državni organi već primili ovu medijsku informaciju i da se istom bave u okviru svojih zakonskih nadležnosti. Iako se po procenama nadležnih organa radi o informaciji čiji je cilj podsticanje nepoverenja u državu i institucije, i vaše obraćanje sam uputio ovim organima, kako bi preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, a radi utvrđivanja činjenica i eventualne ugroženosti poslanika Milana Kneževića”, piše u Markovićevom odgovoru poslanicima DF-a.

Knežević je nedavno obelodanio da se na njega priprema atentat, te da je informacija o tome došla iz generalnog konzulata Srbije u Cirihu, koje je dobila služba bezbednosti pri srpskom Ministarstvu spoljnih poslova.

U informaciji se, između ostalog, navodi da u depeši konzulata Srbije u Cirihu piše da Kneževićevo ubistvo planira Albanac sa Kosova Fljoeim Ejupi i njegov kriminalni klan, koji je za to već dobio 400.000 evra.

Izvor: Танјуг

Crna GoraMilan KneževićDuško Marković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva