:

:

TV Most

clock

Decembar 31, 2020   12:11

0

157

Marković: Ne verujem u pun mandat Krivokapićeve vlade

Zamenik predsednika najuticajnije opozicione crnogorske stranke, Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković izjavio je da ne veruje da će nova vlada Zdravka Krivokapića imati pun mandat, posebno, kako kaže, ako se imaju u vidu kritike koje joj upućujuju koalicioni patneri.

U intervjuu za podgoričku Pobjedu, Marković, bivši premijer, tvrdi da cilj Krivokapićeve vlade nije interes Crne Gore, a za nedavno usvojene izmene Zakona o slobodi veroispovesti kaže da će trajati koliko i vlada.

"Moramo, dakle, biti svesni dubine opasnosti sa kojom se suočava naša država i u ovom odsudnom trenutku za naš opstanak okupiti sve snage u jedinstveni blok za Crnu Goru. Moramo imati jasan, odlučan i jedinstven odgovor domaćim nasilnicima i svima u međunarodnoj zajednici koji aminuju nasilje nad našom državom, a odgovor je: 'Ovoga puta, to vam neće proći'", naveo je Marković.

"Crnogorske patriote", dodao je, već su pokazale da se neće miriti sa, kako je rekao, izdajom nacionalnih interesa.

Raduju ga, kaže, okupljanja u brojne građanske inicijative, koje iskazuju odlučnost u odbrani evropske, sekularne i multietničke Crne Gore, što će sve osnažiti taj "patriotski blok".

Marković se plaši da nova vlast radi sve kako bi se ostvarili drugi ciljevi - i to oni koji su suprotni interesima Crne Gore, njene suverenosti i nezavisnosti, i interesima njenih građana.

Upitan kako tumači to da novu vladu kritikuju koalicione stranke, a istovremeno ne pokreću ni jedan mehanizam opoziva, Marković kaže da jedina logična posledica takvog političkog delovanja uskraćivanje poverenja vladi i raspisivanje novih izbora.

Kada, kako kaže, vidimo šta o vladi misle i govore lideri stranaka koji čine listu "Za budućnost Crne Gore", koja je ubedljivo najsnažnija lista koja konstituiše Krivokapićevu vladu, i koliko uvreda prema premijeru i ministrima dolazi sa te adrese, logično je da takvo stanje ne može trajati dugo.

Izvor: Танјуг

Crna GoraDuško MarkovićZdravko Krivokapić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva