:

:

TV Most

clock

Jul 30, 2021   11:27

0

34

Marković: Srpski turisti se nisu obraćali ambasadi za pomoć

Požar u antalijskoj regiji je pod kontrolom i nema daljeg širenja, ni opasnosti za naše građane, rekao je za Tanjug ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković, navodeći da se do sada srpski turisti nisu obraćali za pomoć.

 

"Ta pomoć bi se sastojala od toga da bi im se u slučaju evakuacije ili napuštanja hotela izrade putni listovi istog dana i omogućilo da se na najbezbedniji način vrate u zemlju", rekao je Marković.

Što se tiče generalne situacije, u Turskoj su, kaže Marković, nastradale četiri osobe i to uglavnom stara lica koja nisu mogla da se evakuišu na vreme ili su pokušavali da zaštite svoju imovinu, dok je oko 180 osoba povređeno.

"Ono što unosi dodatnu paniku među naše turiste i građane koji se nalaze u ovim regijama je to što duva jak vetar koji nosi oblake dima i pepela prema turističkim naseljima što nikako ne može biti prijatno", naveo je Marković i dodao da se radi na tome i da je već do jutros trebalo da bude lokalizovan požar u Bodrumu.

Marković kaže da je u kontaktu sa turističkim agencijama dobio informaciju da je vrlo mali broj naših turista zatražio da bude dislociran iz hotela u kojima su inicijalno bili smešteni.

"To je nekoliko porodica, a većina je tražila da se vrati u hotele u kojima su bili smešteni. Spremne su i nove turističke ture od 1. avgusta tako da očekujem da je ovo samo jedna turistička epizoda", naveo je Marković.

Marković je rekao da su agencije sa svojim vodičima na terenu preduzele sve kako bi se turisti koji su privremeno bili izmešteni iz svojih hotela zbrinuli na odgovarajući način.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?