:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2022   16:57

0

137

Maročko: Snage Ukrajine u Lisičansku izgubile borbenu sposobnost

Predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Andrej Maročko izjavio je danas da su ukrajinske snage u Lisičansku, gradu na istoku Ukrajine, izgubile borbenu sposobnost i kontrolu.

Maročko je za RIA Novosti rekao da u Lisičansku i dalje postoje loaklni centri otpora ukrajinskih snaga, ali da su oni beznačajni.

Agencija navodi da sa izuzetkom Lisičanska, na teritoriji Luganske oblasti gotovo da nema pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Kadirov: Savezničke snage već u centru Lisičanska

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da su ruske snage i pripadnici milicije samoproglašene Luganske narodne republike ušle u centar Lisičanska, grad na istoku Ukrajine oko koga su proteklih snaga vođene žestoike borbe.

"Lisičansk je naš! Savezničke jedinice su već u centru grada!", napisao je Kadirov na svom Telegramu, prenele su ruske agencije.

Kadirov je rekao da je u toku čišćenje grada od ukrajinskih jedinica, kao i od minsko-eksplozivnih naprava, prenosi Interfaks.

Ranije danas Kadirov i predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko izjavili su da je Lisičansk potpuno opkoljen i da su blokirane ukrajinske jedinice koje se nalaze u njemu.

Izvor: T a n j u g

LisičanskUkrajinaLNRRamzan Kadirov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva