:

:

TV Most

clock

Oktobar 29, 2021   17:42

0

132

Martinović: Legitimitet izbora niko ne može da spori

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da je ta stranka u međustranačkom dijalogu, koji se vodio u Skupštini Srbije, prihvatila sve zahteve opozicije.

“Ja mislim da sa ovim sporazumom oni mogu da budu mnogo više zadovoljni nego mi koji predstavljamo SNS. Kad sam bio u opoziciji o ovakvim izbornim uslovima mogao sam samo da sanjam. Izborni uslovi su takvi da nikada nisu bili lakši i liberalniji”, rekao je Martinović novinarima.

On je dodao da uslovi nikada nisu bili takvi da omogućavaju strankama da pređu cenzus od tri odsto i da postanu parlamentare.

“Mi smo ovaj sporazum odnosno ovaj dijalog vodili i na kraju smo potpisali Sporazum u jednoj dobroj veri da, kako god da se završe naredni izbori, niko neće moći da dovede u pitanje njihov legitimitet”, naveo je Martinović.

Martinović je kazao da će se izbori završiti onako kako građani budu hteli, a ništa strašno, kaže, i ako se dogodi da SNS ode u opoziciju.

“Mislim da za to postoje i velike mogućnosti upravo imajuću u vidu snagu opozicije, snagu njihovih lidera, neke od njih ste čuli danas, ali i onog dela opozicije koje predvodi Ðilas. Pobediti takve ljude na izborima za nas iz SNS neće biti nimalo lako”, prokomentarisao je Martinović posle potpisivanja Sporazuma o poboljšanju izbornih uslova.

Kako je naveo, SNS će dati sve od sebe da Srbija ostane slobodna, suverena, ekonomski jaka država koja će razgovarati sa svojim susedima i sa svim zemljama sveta i koja će, dodaje, moći da brani svoje interese i da brine o srpsom narodu.

Izvor: Танјуг

Aleksandar Martinovićizborilegitimitet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva