:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2019   14:17

0

225

Martinović o bojkotu rada Skupštine dela opozicije

Bojkot Skupštine Srbije od poslanika koji pripadaju Savezu za Srbiju pokazuje da oni nastavljaju sa starom praksom da bojkotuju svoje obaveze, ali ne platu i sve druge privilegije, rekao je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i dodao da će naprednjaci sa koalicionim partnerima normalno nastaviti sa radom.

Aleksandar Martinović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je pre nekoliko dana poslanicima isplaćena plata i paušal, a da su "gospoda koja bojkotuju" taj novac primila, a danas se, kaže, niko od njih nije pojavio na sednici.

Među njima su, ističe, Miroslav Aleksić (Narodna stranka), Balša Božović (DS), Dragoljub Mićunović (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Marko Đurišić (SDS), Gordana Čomić (DS).

"Plata se ne odriču, paušala se ne odriču, oni samo neće da rade i vidi se da se taj Đilasov pelcer dobro primio. To ih je on naučio da uzimaju pare, a da ne rade", rekao je Martinović i zaključio da je politika Saveza za Srbiju – dajte nam što više para i privilegija, ali bez obaveza.

Martinović je rekao i da lideri takozvanog Saveza za Srbiju svakog dana govore o građanima, kako se smrzavaju, kako se solidarišu sa njima, a da im se niko od njih na protestima nije obratio, što je, kaže, nezabeleženo u političkoj praksi.

"Političari koji organizuju proteste se ne obraćaju, zato što se plaše da će narod nešto da im dobaci, kao što se desilo Đilasu. Kada su ga pitali odakle mu pare, on ih je opsovao. Pošto ne smeju sami da se obrate narodu onda podmeću uvek iste glumce iz subote u subotu. I to je u redu ako će glumci biti predsednici vlade, ministri, međutim, oni se bore da budu ministri, a glumci su samo fasada, i to loša", rekao je Martinović. 

Martinović se osvrnuo i na potez poslanice DS Aleksandre Jerkov koja je pozvala ministra Mladena Šarčevića da još jednom pogleda spisak profesora i saradnika fakulteta koji podržavaju protest.

"Poštujemo svako ime i svačije mišljenje, i Koste Čavoškog i Stevana Lilića koji su se do juče međusobno optuživali da su nacionalisti, odnosno izdajnici, ali to je nešto drugo. Poštujemo svačije mišljenje. Ipak, spisak koji je okačila Jerkov je falsifikovan, jer se na njemu imena ponavljaju", rekao je Martinović.

Istakao je i da je pisac Marko Vidojković uvredio celokupnu univerzitetsku i akademsku zajednicu rečima da je Pravni fakultet "leglo pacova, kriminala, korupcije i da tamo sede nitkovi i banditi".

Što se tiče izbora, šef poslaničke grupe SNS-a, kaže da se vlast dobija i gubi na izborima, a ne na ulicama.

"Ako hoće izbore, neka kažu jasno i verujem da ćemo im izaći u susret. A ako neće, onda žele da dobiju vlast na neki drugi način, a ako vas interesuje koji je to način, pitajte njih. Da li žele da ponove krvavi scenario iz neke druge države? Ja mislim da to nije budućnost Srbije i da su Srbiji potrebni mir i stabilnost", smatra Martinović.

Izvor: Танјуг

MartinovićSkupštinaopozicijabojkot
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva