:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2016   12:05

0

133

Martinović i Šešelj:O kredibilitetu za članstvo u odboru

''Ako bismo krenuli u tu vrstu rasprave, ja bih mogao da postavim pitanje da li sam Šešelj ima kredibilitet da bude član tog odbora, jer sam čitao neka dokumenta da je bio saradnik službe bezbednosti u Sarajevu pod imenom magistar'', rekao je Martinović na početku rasprave o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

Martinović je rekao da je uobičajena parlamentarna praksa da se ne komentarišu personalna rešnja koje su predložile poslaničke grupe, navodeći da ne zna zašto je Šešelj krenuo da komentariše koga je predložila SNS, a da se pri tom krajnje neprimereno izražavao o svom kolegi.

''Ako hoćemo da pričamo o političkoj anatomiji svakog poslanika onda bi rasprava krenula u drugom smeru. Svaka poslanička grupa ima pravo da predloži članove odbora'', rekao je Martinović.

Šešelj je, inače, rekao da će poslanička grupa SRS poštovati postignuti dogovor i da će glasati za sve predloge koji su predloženi konsenzusom, ali da ne može da prećuti problem u Odboru za kontrolu službi bezbednosti, koji je u svim parlamentarnim demokratijama najvažniji odbor i stoga je veoma važno pitanje njegovog sastava.

''Ja neću da sumnjam u celi sastav odbora, da postoji problem izneću vam na osnovu činjenice da je Bečić predložen za člana tog odbora i kako se čulo u kuloarima predviđen je za predsednika tog odbora. Vi znate za afere, problem lažne fakultetske diplome… Može li takav čovek biti član tog odbora, može li biti otporan na pritiske I podmetanja službi'', upitao je Šešelj.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva