:

:

TV Most

Foto: printscreen

clock

Maj 22, 2020   18:48

0

233

Masovna tuča u Nikšiću pred kamerama, a policija ne zna ko su učesnici

Uprava crnogorske policije za sada ne zna ko su akteri sinoćnje tuče u centru Nikšića, pišu podgoričke Vijesti.

List navodi da im je u policiji rečeno da je tuča prijavljena nikšićkom Centru bezbednosti oko 20 sati, ali da pripadnici tog centra nisu zatekli nikoga kada su došli na lice mesta.

"Tuča je prijavljena ispred lokala 'Grand', ali kada je policija stigla nismo zatekli nikog od aktera. Prisutni su izjavili da ne znaju šta se dogodilo. Tokom istrage će se utvrditi šta se dogodilo", rečeno je sinoć Vijestima iz Uprave policije.

Podgorički dnevnik navodi da nakon tuče niko nije tražio pomoć lekara.

Snimak masovne tuče dve grupe momaka objavljen je na Fejsbuku.

Na snimku se vidi tuča dve grupe mladića u bašti tamošnjih kafića koji su u međusobnom obračunu osim pesnica, korisili stolice, flaše, čaše i sve što im je bilo pri ruci.

U Crnoj Gori je juče obeležavan Dan nezavisnosti, a mediji su objavljivali snimke I fotografije masovnih okupljanja tim povodom, iako su u toj zemlji i dalje na snazi mere zabrane okupljanja zbog pandemije.

Policija, pritom, nije intervenisala.

UCG: Sramno postupanje policije, tužilaštva i NKT

Ujedinjena Crna Gora osudila je "sramno" i "selektivno" postupanje policije, tužilaštva i Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) prema šetnji u tišini simpatizera te stranke i incidenta koji se dogodio u Nikšiću kada su se potukle dve grupe mladića.

Ta stranka traži da Uprava policije hitno saopšti detalje pomenutog obračuna, jer izgovor da nisu zatekli nikoga na trgu i okolini kada su stigli, kako kažu, zvuči tragi-komično.

Kako ističu iz Ujedinjenjene Crne Gore, polusatna lomljava i masovna tuča mladića završila je sinoć u mraku, a NKT se nije oglasilo.

Nadležni su, pak, privodili 13 funkcionera, članova i simpatizera Ujedinjene Crne Gore, zbog nedavne šetnje u tišini Podgoricom.

Iz te stranke ističu da je 13 njihovih funkcionera, članova i simpatizera, među kojima i dva poslanika, privođeno u podgorički Centar bezbednosti, te da su za sada dobili 13 prijava, a da je u proceduri još 40 osoba.

"Sramno ponašanje policije i tužilaštva, selektivna pravda i partijska obojenost institucija juče su kulminirale. U centru Nikšića, nakon proslavljanja 21. maja, dogodila se kolektivna tuča u kojoj su učestvovale desetine i desetine mladića od kojih su neki ogrnuti u državnu zastavu pesnicama, flašama, stolicama i drugim priručnim sredstvima međusobno delili pravdu", navodi se u saopštenju UCG.

Podsećaju da je NKT vanredno zasedao kada je trebalo osuditi najavljenu šetnju u tišini poslanika Gorana Danilovića, iako je to učinjeno uz poštovanje svih zdravstvenih propisa.

"U slučaju nikšićke tuče izvrgnute su ruglu sve sada važeće mere, ali sramno NKT ne zaseda vanredno. Korona virus se izgleda više ne prenosi kapljičnim putem, a kapalo je celi dan. Zanimljivo je da se, izgleda ne prenosi ni pesničenjem i raskrvavljenim nosevima. Deca ne idu u škole, nema polumaturskih i maturskih šetnji, ali zato ima uličnog premlaćivanja i jurnjave, valjda, uz obavezno držanje distance", navodi se u saopštenju.

Ukoliko, kako ističu, ne budu procesuirani izgrednici iz Nikšića, jasno je da se radi o partijskom skupu DPS-a, nekoj vrsti "svečarske konvencije" na otvorenom kojom se proslavlja nezavisnost i pobeda nad korona virusom.

Izvor: Танјуг

Crna GoraNikšićtuča
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva