:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2021   14:59

0

24

Matić: Srbija ispunjava preduslove za digitalne sertifikate

Srbija ispunjava tehnicke preduslove za izdavanje digitalnih sertifikata koji bi omogućili bezbedna putovanja građanima koji su vakcinisani protiv korona virusa, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i pozdravlja nameru EU o njihovom uvođenju.

Ona je za Танјуг rekla da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija još pre mesec i po dana pokrenulo proces izrade digitalnih sertifikata, jer je prepoznalo neophodnost njegovog uvođenja.

"Sa Grčkom smo već započeli razgovore o mogućnostima međusobnog priznanja digitalnih sertifikata u okviru Memoranduma o razumevanju u oblasti turizma i verujemo da ćemo ostvariti sporazum na obostranu korist", kaže Matić.

Navodi da se takođe radi na postizanju takvih bilateralnih sporazuma i sa drugim zemljama i dodaje da su u toku pregovori sa Izraelom.

Matić kaže da je inicijativa za međusobnim priznavanjem digitalnih sertifikata pokrenuta i u razgovorima sa potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom privrednog razvoja i tehnologije, Zdravkom Pocivalšekom.

"Pozdravljam odluku EU o uvođenju digitalnih sertifikata koji bi omogućili bezbedna putovanja građanima koji su vakcinisani i izražavam podršku naporima da masovna imunizacija na kovid-19 bude sprovedena što pre", rekla je Matić.

Navela je da je Srbija svakako je jedan od lidera u sprovođenju plana vakcinacije.

Izvor: Танјуг

Tatjana Matićdigitalni sertifikatkovid pasoš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?