:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2019   18:42

0

177

Medalje za matematičko modeliranje učenicima Matematičke gimnazije

Učenici Matematičke gimnazije su prvi put ove godine učestvovali na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja u Rusiji. Na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević je osvojio prvo mesto, dok je u ukupnom plasmanu Matematička gimnazija osvojila drugo mesto.

Učenici Matematičke gimnazije su prvi put ove godine učestvovali na Međunarodnom takmičenju iz matematičkog modeliranja. Takmičenje je održano u Moskvi od 27. oktobra do 3. novembra, u organizaciji Advanced Education Science Centre of Moscow State University.

Takmičenje se sastojalo iz četiri dela - dva ekipna i dva individualna. Takmičila su se 22 tima (82 takmičara) iz Rusije, Kine, Tajlanda, Srbije...

Srpski tim činila su četiri učenika Matematičke gimnazije - Aleksa Madžarević, Anđela Milovanović, Mina Spasojević i Mladen Puzić, u pratnji profesorke Ivane Jovanović.

Na individualnim takmičenjima Aleksa Madžarević je osvojio prvo mesto, a Mina Spasojević je osvojila četvrto mesto, kao i četvrto mesto u ukupnom plasmanu na svim individualnim takmičenjima. 

U glavnom delu takmičenja iz matematičkog modeliranja, naša ekipa osvojila je drugo mesto i time pokazala da je timski duh još nešto što se razvija i neguje u Matematičkoj gimnaziji. 

U ukupnom plasmanu na celokupnom takmičenju Matematička gimnazija je osvojila 2. mesto.
Matematička gimnazija zahvaljuje Telekomu Srbije koji je pomogao da naš tim otputuje na ovo takmičenje.

Izvor: Танјуг

medaljematematičari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva