:

:

TV Most

clock

April 04, 2019   15:59

0

319

Medicinska škola u poseti Apotekarskoj ustanovi

Opština Gračanica u saradnji sa Medicinskom školom iz Gračanice organizovala je stručnu posetu učenika i profesora Apotekarskoj ustanovi Beograd.

Apotekarsku ustanovu Beograd obišli su učenici smera farmaceutski tehničar i njihovi profesori predvođeni direktorom škole Miodragom Živićem. U njihovj pratnji bio je i direktor zdravstva pri Opštni Gračanica Aleksandar Popović.

„Cilj današnje posete Apotekarskoj ustanovi Beograd je da se budući farmaceuti upoznaju sa procesom ispitivanja i kontrole lekova, kao i apotekarskom delatnošću. Mislim da će im današnja poseta veoma značiti za dalje školovanje“, kazao je Popović.

Učenike Medicinske škole i predstavnike Opštine Gračanica dočekali su direktorka Apoteka Beograd Jasminka Bjeletić i zamenik direktora Kancelarije za KiM Vlade Srbije dr Željko Jović.

„Drago mi je što smo danas budućim farmaceutima iz Gračanice omogućili jednu vrstu apotekarske prakse, koja će im verujem pomoći da još bolje shvate svoj poziv“, kazala je direktorka Apoteka Beograd Jasminka Bjelotić.

Današnja poseta znači da Vlada Srbije itekako misli na decu na Kosovu, te da se trudi da im obezbedi i omogući što bolje uslove za školovanje“, kazao je Jović.

Direktor Medicinske škole iz Gračanice Miodrag Živić zahvalio se na današnjem prijemu i istakao da se nada da će se slične posete organizovati i u buduće.

Izvor: Opština Gračanica

apotekarska ustanovaposetaučeniciGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva