:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Septembar 20, 2019   19:35

0

238

Medicinski materijal i lekovi amblanti u Lipljanu

Ambulani u Lipljanu, koja radi u sastavu Doma zdravlja u Donjoj Gušterici, danas su dopremljeni neophodni medikamenti i medicinski materijal. Lekovi, infuzini rastvori, potrošni medicinski materijal i bazična aparatura, stigli su u pratnji predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića i zamenika direktora Kancelarije za KiM Damjana Jovića, predsednika Privremenih organa opštine Priština i Lipljan Ljubinka Karadžića i Zlatka Lazića.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je obaveza lokalna samouprava da brine o zdravstvenom sistemu.

„Ambulanta radi u specifičnim uslovima i obaveza je svih nas da ova zdravstvena ustanova bude dobro opremljena. Uverili smo se da ovde vlada dobra atmosfera i to je ono što nas posebno raduje, da u ovakvim uslovima imamo dobar kolektiv koji je uvek spreman da izađe u susret svakom stanovniku“, kazao je Popović.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović istakao je da je danas obišao ljude u Lipljanu i medicinske radnike koji ne leče samo srpski narod, već i komšije Albance.

„Drago mi je da sam zatekao složan kolektiv, kojem ništa nije teško. U takvim uslovima je zadovoljstvo pomagati. Natavićemo da pomažemo zdravstveni sistem i kao što sam već rekao, najvažniji objekat koji će Srbija graditi je nova bolnica u Gračanici. Kapitalno pomagaćemo institucije i domove zdravlja širom Kosova, tamo gde naši ljudi žive, kako bi im obezbedili, u okolnositma koje nisu baš lake, najbolje moguće uslove da žive i rade, ali i leče“, kazao je Jović.

Zaposleno medicinsko osoblje u ambulanti u Lipljanu istaklo je da je dopremljena količina lekova i medicinskog materijala dovoljna za nekoliko meseci i zahvalila gostima na poseti i konstantnoj pažnji koju pružaju, kao i pomoći bez koje bi ambulanta otežano funkcionisala.

Izvor: RTV Gračanica

KiMLipljanlekoviJovićKancelarija za KiMPopović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva