:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2019   13:09

0

828

Mediji: Akcija kosovske policije "Čelični prsten" na severu Kosova i Metohije

Prištinske vlasti su aktivirale akciju "Čelični prsten", koja podrazumeva blokadu putnih pravaca, kao i kontrolu vozila i lica i policija se nalazi na svim alternativnim prelazima, preneli su pojedini beogradski mediji.

Telegraf.rs prenosi da je KPS povukla delove pograničnih jedinica sa prelaza prema Severnoj Makedoniji i Albaniji i da će pripadnici tih jedinica biti raspoređeni na Severu Kosova i Metohije.

Oni će, navodno, imati samo jedan zadatak, a to je blokada alternativnih puteva koji vode iz centralne Srbije ka severu Kosmeta.

Portal navodi da se akcija dovodi u vezu čak i sa tajnim spiskovima "viđenijih Srba", protiv kojih se pripremaju optužnice.

Alo.rs takođe prenosi da izvori bliski kosovskoj policiji navode i da postoje naznake da će sprovesti hapšenje srpskih funkcionera sa Kosova.

Neimenovani izvor Alo.rs navodi da kosovska policija primenjuje operativni plan "čelični prsten" u cilju zastrašivanja Srba, koji podrazumeva blokadu putnih pravaca kojima se građani kreću, kao i kontrolu vozila i lica.

Izvor: Танјуг

KPSsever KiMvežba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva