:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2020   8:46

0

178

Mediji u regionu: Pametan potez Srbije da Egzit bude u avgust

Srbija je napravila vrlo pametan potez što je najavila da će održati Egzit festival u avgustu, izjavio je Pavle Kostadinović, promoter i direktor agencije Supra travel, turističke agencije koja u Srbiju tokom godine dovodi veliki broj mladih Slovenaca i Hrvata.

"Srbija je napravila vrlo pametan potez što je prva objavila ovakvu vest, jer će mladi upravo biti prvi koji će putovati i države koje to prepoznaju brže će oporaviti turizam od drugih. Očekujem da će i druge zemlje vrlo brzo slediti primer Srbije", rekao je Kostadinović za hrvatski "Jutarnji list" i dodao da je to odlična vest, ali i očekivana, imajući u vidu da epidemija korona virusa u većini evropskih zemalja ubrzano prolazi.

S njim se slaže i Adnan Mehmedović, koosnivač Fresh Island festivala u Hrvatskoj koji se održava na čuvenoj plaži Zrće, na ostrvu Pag.

"Ovo je spektakularna vest ne samo za region već za celu svetsku ivent i festivalsku industriju čiji će oporavak krenuti sa Egzita. Nadam se da će i Hrvatska i druge zemlje regiona prepoznati priliku kako bi što pre oporavile festivalski turizam po kojem smo prepoznati širom sveta," rekao je Mehmedović.

Period života u karantinu, s druge strane, pokazao nam je, kako kaže Mehmedović, "da se bez muzike i druženja ne može živeti normalno".

Sudbina jednog od najvećih evropskih festivala kakav je Egzit, u žiži javnosti je već duže vreme, a kako ističe Sanjin Đukić, član Egzit tima iz Zagreba i direktor Sea Star Festivala u Hrvatskoj, ta informacija koja stiže iz Srbije možda je i najbolja vest o kojoj trenutno priča cela svetska muzičku scena.

"Mogućnost da se Egzit održi u avgustu je izuzetno dobra vest za Srbiju i region, ali i celokupnu svetsku ivent industriju. Egzit diktira trendove i kad drugi vide da je moguće, da i jedan Egzit može da se prilagodi situaciji, to postaje ono svetlo na kraju tunela koje svi čekaju", rekao je Đukić na panelu "Manifestacije: Od otkazivanja do otkaza".

Ova tema zainteresovala je i brojne regionalne medije, kao i muzičke strčnjake, pa jedan od vodećih stručnih muzičkih medija namenjenog profesionalcima u ovoj industriji, Pollstar, navodi da ova preporuka iz Srbije može da pomogne da se ubrza buđenje celokupne svetske manifestacione industrije.

Iz EGZIT tima u Novom Sadu su pozdravili mogućnost da se u avgustu održi, ne samo EGZIT festival, već i druge manifestacije u Srbiji, i ocenili da je preporuka premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dobra vest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija, navodi hrvatski list.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva