:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2019   11:49

0

67

Mediji: Vodja škaljarskog klana saslušan u Srbiji po zamolnici Crne Gore

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao jedan od vodja „škaljaraskog klana“, saslušan je u u Beogradu po zamolnici Ministarstva pravde Crne Gore.

Vukotić je saslušan u okviru istraga u dva u predmeta u kojima je osumnjičen za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vodje „kavačkog klana“ Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika tog klana.

Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je za podgoriški list Dan da je njen branjenik saslušan.

Ona je kazala da je Vukotić negirao krivicu i nadležnim organima pružio dokaze da u vreme pucnjava nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.

„U oba slučaja on čvrstim alibijima dokazuje da nije bio niti je mogao biti na mjestu izvršenja tih krivičnih dela, pa da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih djela. Kada je u pitanju pokušaj ubistva Tamare Zvicer, Jovan je u tom trenutku bio hiljadu kilometara daleko od mjesta dogadjaja i odmah čim je javno prozvan u vezi s tim dostavio je tužilaštvu materijalne dokaze u vidu video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrdjuju njegov alibi. Na te okolnosti postoji i veliki broj svjedoka“, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Identičnu odbranu izneo je i povodom optužbi za pokušaj ubistva Radonjića i Stupara.

„I kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića, Vukotić tog dana nije bio u Kotoru, niti negdje drugo na crnogorskom primorju, a uvidom u spise može se utvrditi da njegovu odbranu potvrdjuje i analiza svih materijalnih dokaza, kao i brojni svedoci“, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Kako su protiv njega podnesene krivične prijave u dva predmeta za pokušaje ubistava, a kako je nedostupan tužilaštvu, upućena je zamolnica da izjavu da u Srbiji.

Pojedini mediji su pre nekoliko dana objavili da su cnogorske vlasti uputile zahtev Srbiji za izručenje Vukotića.

Jovan Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora sa sugradjaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osudjen na 15-mesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takodje člana suparničke grupe.

Izvor: Beta

Škaljarski klansaslušanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva