:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2019   14:59

0

213

Medojević: Branili smo prave vrednosti Crne Gore

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević, koji je bio među uhapšenima nakon incidenta u skupštini, rekao je da su poslanici DF-a "branili prave vrijednosti Crne Gore".

Skupština Crne Gore sinoć je usvojila Zakon o slobodi veroispovijesti, a usvajanju su prethodili incidenti u Skupštini. Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe – 17 poslanika DF-a i još pet osoba.

Posle uzimanja izjave Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević zadržani su u policiji, dok su ostali poslanici pušteni.

"DF uvijek ima plan. Očekujemo da kolege budu puštene na slobodu, napravićemo konsultacije šta da radimo dalje", rekao je Medojević na konferenciji za medije.

Istakao je da se "pendrecima ne može uspostavljati novi identitet", navodeći da je u "Skupštini sproveden državni udar".

Medojević smatra da je kazna izrečena poslanicima DF-a, da ne mogu ući u Skupštinu 15 dana, neutemeljena.

Napominje da u Skupštini nije bilo incidenta "već samo gurkanja": "Nismo nikog napali fizički, jesmo razmijenili oštre riječi".

Poslanik DF-a Slaven Radunović je istakao da će plan o daljem delovanju uskladiti sa crkvom i da neće vući jednopartijske poteze.

Izvor: RTS, Vijesti

Crna GoraMedojevićDemokratski frontZakon o veroispovesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva