Međugradski prevoz verovatno kreće sledeće nedelje

:

:

TV Most

Foto: Politika/A.V.

clock

April 27, 2020   13:13

0

54

Međugradski prevoz verovatno kreće sledeće nedelje

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da verovatno sledeće nedelje polako počne otvaranje međugradskog prevoza.

"Ne može ođednom sve da proradi, mi to radimo korodinirano sa gradovima i epidemiolozima koji treba da nam kažu koliko ljudi može biti u vozu ili autobusu. Otvaraćemo saobraćaj korak po korak", rekla je Mihajlović Tanjugu.

Kaže da će sigurno međumesni odnosno međugradski saobraćaj biti prvi otvoren, zatim prigradski i gradski.

"Što se tiče spremnosti, odnosno uredbe ili promene uredbe, mi smo spremni sada to da uradimo, ali nećemo uraditi sve dok nam epidemiolozi ne budu rekli. Ja očekujem verovatno sledeće nedelje da polako počne međumesni prevoz da se uvodi", rekla je Mihajlović.

Kako kaže, ista stvar je i kada je reč o vazdušnom saobraćaju.

"Naš aerodrom ''Nikola Tesla'' nikada nije bio zatvoren i nijedan aerodrom u Evropi nije zatvoren, oni funkcionišu za diplomatske odnosno humanitarne i kargo letove. Kada će biti redovne linije, pošto trenutno ne postoji nijedna redovna linija na teritoriji Evropi? Mi o tome ozbiljno razgovaramo, vlada i Er Srbija. Mi smo spremni, ali sa druge strane videćemo kakva bude epidemiološka situacija".

Ponovila je da se mere polako relaksiraju u skladu sa preporukama lekara.

"Doneli smo jednu vrstu relaksirajući mera, dakle negde tamo od sledeće nedelje i moramo da vidimo kako će to na dalje da se pokaže u smislu epidemiološke situacije", istakla je Mihajlović.

Kako bude rekla struka, vlada će tako postupiti, dodala je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

Zorana Mihajlovićmeđugradski saobraćajkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva