:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2020   18:51

0

386

Međugradski saobraćaj na Kosovu i Metohiji samo uz posebnu dozvolu

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da će funkcionisanje međugradskog saobraćaja na Kosovu, u okviru druge faze relaksacija mera, biti moguće samo uz posebnu dozvolu, prenosi Gazeta Ekspres.

Izvršni direktor drumskog saobraćaja na KiM Ruždi Kurtišaj istakao je da građani imaju potrebu za korišćenjem tog tipa prevoza, ali da je zbog ograničenog kretanja, to trenutno teško izvodljivo.

"Ne mogu da preporučim kompanijama da počnu da rade, jer je to kršenje zakona. Kada govorimo o olakšavajućim merama za neka preduzeća, zbog velike potrebe građana i zaposlenih da putuju autobusima, to sada nije moguće. Autobusi su van funkcije zbog toga što još nema odluke kojom bi se odobrio rad tih preduzeća. Recimo da građani u roku od dva sata, koliko im traje sloboda kretanja, mogu da stignu do Prištine iz Prizrena, ali kako će se vratiti nazad", poručio je Kurtišaj.

Prema njegovim rečima, ne može se govoriti o redovnom prevozu zasnovanom na međugradskom rasporedu putovanja, bez olakšavanja mera za kretanje građana.

"To je neusaglašavanje između institucija, bilo bi dobro da se to pitanje reši", rekao je Kurtišaj.

Istakao je i da je tema inicirana u kontaktu sa Ministarstvom zdravlja, ali da do sastanka nije došlo.

"Pozvali smo 15. maja zvaničnike Ministarstva zdravlja da razgovaramo o ovom pitanju, ali ne znamo razloge njihovog odsustva sa sastanka. Možda nisu bili spremni da razgovaraju o drumskom prevozu", ocenio je Kurtišaj.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMmeđugradski saobraćaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva