:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2022   23:02

0

198

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara: U najtežim vremenima pokazali smo humanost i funkcionalnost

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obeležen je večeras u Zvečanu, svečanošću koju su organizovali zaposleni u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica. Ujedno, rezanjem slavskog kolača, proslavljen je i praznik Svetog Vasilija Ostroškog, koji se praznuje kao slava ovog medicinskog kadra. U okviru programa, srednje stručno osoblje mitrovačkog Zdravstvenog centra, uručilo je zahvalnice za poseban doprinos u borbi protiv kovida19.

Pozdravljajući okupljene u ime domaćina, Gordana Savić, glavna medicinska sestra KBC Kosovska Mitrovica i predsednica Saveza zdravstvenih radnika sa KiM izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da su ove godine epidemijske prilike daleko bolje nego prethodnih, te da su sve kolege mogle da se okupe i obeleže ovaj dan na pravi način.

“Srećna sam što možemo da prepoznamo jedni druge jer nam sada zaštitne maske ne prekrivaju lice, što možemo da se rukujemo, da se prijateljski zagrlimo” rekla je Savić i podsetila da su u najtežim vremenima, zdravstveni radnici pokazali ozbiljnost, humanost i funkcionalnost. Ona je podsetia i na sve zdravstvne radnike koji su u borbi protiv kovida, i sami postali žrtve te bolesti.

Zahvalnice za doprinos u borbi protiv kovida 19, dodeljene su najpre predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru  zdravlja u Vladi Srbije Zlatiboru Lončaru, direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću, predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću kao i potpredsednicima ove političke opcije Igoru Simiću i Milanu Radojčiću. Zahvalnice su dobili i čelnici lokalnih samouprava sa severa Kosova, mnogi lekari i zdravstveni radnici.

Direktor Zdravstevnog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek  čestitao je svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan, rekavši da su dani, sati, meseci pa i godine života tih ljudi, žrtvovani za dobrobit pacijenata.

“U njihovo ime, u ime svih pacijenata, u ime svih lekara i svih medicinskih radnika, jedno veliko hvala” poručio je Elek.  

Ispred Srpske liste, obratio se potpredsednik Igor Simić.

“Hvala vam što ste nesebično, žrtvujući sebe, rizikujući svoje živote i svoje zdravlje, borili se da naš narod bude zdrav, kako bi mogao da ostane I opstane na ovim prostorima” poručio je Simić, nakon uručivanja zahvalnice.

On je dodao da će se svi zajedno i u narednom period angažovati da uslovi rada zdravstvenih radnika budu što bolji.

Izvor: Radio Mitrovica sever

KiMKBC Kosovska MitrovicaZvečanMeđunarodni dan medicinskih sestara i tehničaraGordana SavićIgor SimićZlatan Elek
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva