:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

April 08, 2022   18:33

0

114

Medvedev: Nezakonite sankcije su objava ekonomskog rata - Rusija će iskoristiti pravo na odbranu

Potpredsednik ruskog Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev izjavio je danas da antiruske sankcije mogu da se okarakterišu kao čin agresije i da će izazvati urušavanje svih međunarodnih institucija.

"Čitava kombinacija pravnih i političkih okolnosti navodi na zaključak da sankcije u sadašnjoj situaciji mogu da se okvalifikuju kao čin agresije protiv Rusije i neka vrsta hibridnog rata", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

U ovom slučaju, kako je kazao, Rusija "ima pravo na individualnu i kolektivnu odbranu u okviru nacionalnog i međunarodnog prava".

Prema njegovim rečima, niko ne treba da sumnja da će Rusija iskoristiti to pravo na način i u obimu koji smatra odgovarajućim.

Ako su sankcije uvedene sa ciljem da podriju ekonomsku nezavisnost i posledično, suverenitet, a što bi ugrozilo samo postojanje države, onda je to objava ekonomskog rata, zaključio je Medvedev.

On je dodao i da nezakonite sankcije uvek izazivaju degradaciju međunarodnog pravnog sistema i institucija, a pre svega Ujedinjenih nacija.

Upravo nešto slično se dogodilo u četvrtak Savetu UN za ljudska prava koji je, kako je istakao, "izgubio svoj legitimitet za Rusiju".

Izvor: T a n j u g

Dmitrij MedvedevRusijasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva