:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2024   17:50

0

66

Medvedev: Rusiji je svejedno s kojim će američkim liderima sarađivati

Rusiji je svejedno sa kojim američkim liderom će sarađivati, a „direktni antagonizam“ dve zemlje ne može se prevazići u narednim godinama, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Apsolutno je svejedno sa kim radimo. Zato što sada imamo direktan antagonizam i ovaj jaz neće biti premošćen u narednim godinama", rekao je Medvedev za ruske medije, odgovorajući na pitanje da li bi Rusiji bilo bolje da gradi odnose sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom ako on pobedi na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

Medvedev je rekao da američki predsednik Džozef Bajden i njegov prethodnik Donald Tramp podsećaju na likove iz stripova koji izgovaraju mimove i postaju predmet šala.

„Da, imaju lične karakteristike. Mada, gledajući sadašnjeg predsednika i prethodnog, uvek imam osećaj da gledam likove iz stripova, u izvesnom smislu, heroje koji izgovaraju mimove, formiraju mimove i koji su povod za beskrajne šale i sve ono čime su internet i društvene mreže prepune“, rekao je Medvedev.

Ocenio je da se sadašnji predsednik SAD suštinski razlikuje od američkih političara prošlog veka i da je to „veliki problem za Ameriku", prenose RIA Novosti.

"Uporedite, na primer, Bajdena s jedne strane i Ruzvelta, Ajzenhauera, Kenedija, Niksona, Forda, pa čak i Regana. Pa, to su suštinski različiti političari. I to je verovatno veliki problem za Ameriku", dodao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

On je prethodno Bajdena nazvao "beskorisnim senilnim starcem", komentarišući uvredljive opaske američkog predsednika o ruskom lideru Vladimiru Putinu.   

„Za razliku od onoga što je rekao američki predsednik, egzistencijalna pretnja ne leži u klimi, već u beskorisnim starcima poput samog Bajdena, koji su već pali u ludilo i spremni su da započnu rat protiv Rusije“, naveo je Medvedev.

Bajden je vulgarnim rečima uvredio Putina tokom govora na zatvorenoj kampanji u San Francisku. Takođe je naveo da je „egzistencijalna pretnja čovečanstvu klima“.

Izvor: T a n j u g

MedvedevRusijaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva