:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Oktobar 18, 2019   13:34

0

80

Medvedev sutra u Beogradu

Više od 5.000 srpskih policajca i pripadnika tajnih službi, kao i 30 ruskih bezbednjaka, obezbeđivanje u subotu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beogradu, pišu danas "Večernje novosti", navodeći da će "bezbednost u gradu biti podignuta na najviši nivo".

Toliko policajaca je neophodno jer će Medvedev tokom dvanaestočasovnog boravka u Beogradu posetiti osam lokacija, pa će svaka lokacija biti bezbednosno pokrivana tokom većeg dela dana, navodi neimenovani izvor lista.

Medvedev će po dolasku u Beogradu, gde će ga dočekati premijerka Ana Brnabić, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na vojnom aerodromu u Batajnici prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije, sledi svečani doček ispred Palate Srbija, pa radni ručak sa premijskom Brnabić i članovima delegacije dveju država.

Vučić i Medvedev, kako je predviđeno protokolom, razgovaraće 45 minuta, a ruski premijer potom će položiti venac na spomenik "Smrt fašizmu, sloboda narodu" na Kalemegdanu.

Medvedev će prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Sava centru, a gostu iz Rusije srpski predsednik prirediće večeru u Domu garde.

Brnabić sa Medvedevim: Doče na aerodromu, razgovori, venci

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, koji sutra boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda, a dočekaće ga na Aerodromu "Nikola Tesla".

Posle prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, gde će prisustvovati Medvedev, Brnabić će ruskog kolegu svečano dočekati i ispred Palate Srbije.

Potom će dvoje premijera imati razgovore "tet-a-tet", posle čega će se zajedno uputiti u centar Beograda. Brnabić i Medvedev će položiti vence na Spomen-groblju Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Od 20 sati Dmitrije Medvedev i njegov domaćin Aleksandar Vučić prisustvovaće u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Izvor: Танјуг

MedvedevVučićBrnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva