:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2023   12:16

0

65

Medvedev:Britanski instruktori u Ukrajini biće naša legitimna meta

Britanski instruktori u Ukrajini biće legitimna meta ruske vojske, rekao je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

On je dodao da ce ih ruske snage uništavati ne kao placenike vec kao stručnjake NATO. "Zapad nas, aktivno se uključujući u sukob u Ukrajini, gura u treći svetski rat", upozorio je on, prenosi Sputnjik.

Medvedev je dodao da je ministar odbrane Velike Britanije odlučio da prebaci engleske kurseve obuke ukrajinskih vojnika na teritoriju same Ukrajine, odnosno da, kako kaže, pretvori svoje instruktore u legitimni cilj ruskih Oružanih snaga.

Britanski "Telegraf" objavio je, pozivajući se na ministra odbrane Granta Šapsa, da Ministarstvo odbrane namerava da prvi put rasporedi svoje snage u Ukrajini, u skladu s planovima koje razmatra vojna komanda, kao i da je ministar pozvao više britanskih kompanija iz sektora vojne industrije da otvaraju fabrike u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

Medvedev je komentarisao i ideju šefa nemačkog Komiteta za odbranu Mari-Agnes Štrak-Cimerman da se Kijevu dostave rakete taurus kako bi kijevski režim mogao da gađa i ciljeve po Rusiji i tako oteža snabdevanje vojske.

To je, kao, u skladu s međunarodnim pravom. Onda u tom ce slučaju i udari po nemačkim fabrikama gde se te rakete proizvode biti potpuno u skladu s međunarodnim pravom, naveo je on.

Izvor: T a n j u g; Foto: hajat.ba

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva