:

:

TV Most

clock

Jun 30, 2019   18:24

0

219

Mej i dalje za izlazak svoje zemlje iz Unije na uređen način

Odlazeća premijerka Velike Britanije Tereza Mej kaže da se i dalje zalaže za izlazak Velike Britanije iz EU na uređen način uz dogovor.

"Najbolji pristup za budućnost Velike Britanije jeste da se ispune rezultati referenduma iz 2016. godine i da napustimo EU, ali uz dobar dogovor i na uredan način", poručila je Mej.

Tereza Mej je dolazeći na, po svoj prilici, poslednji EU samit u mandatu premijera Velike Britanije, ocenila da će i po izlasku iz EU, Velika Britanija nastaviti da ima važne odnose sa EU 27.

"To su naši najbliži susedi. Nastavićemo da delimo izazove i zajednički posao na odbrani naših vrednosti", poručila je Mej.

Ona je na navode da bi novi premijer Velike Britanije mogao 31. oktobra da izvede zemlju iz EU "po svaku cenu" odnosno sa ili bez dogovora, naglasila da se i dalje zalaže za uređen razvod od EU.

"I dalje smatram da smo dogovorili dobar sporazum za koji nisam mogla da dobijem većinu u Parlamentu. Na mom nasledniku će biti da dobije tu većinu, ispuni rezultate refenduma i povede nas napred", poručila je Mej.

Ona je rekla da očekuje konstruktivne razgovore EU lidera o imenovanjima čelnika EU institucija.

Izvor: Танјуг

Tereza MejBregzitEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva