:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 17, 2018   19:11

0

49

Mej: Postignut napredak, nadam se dogovoru

Britanska premijerka Tereza Mej je večeras, dolazeći na samit lidera EU u Briselu, poručila da je dobar napredak postignut kako u dogovoru o povlačenju Velike Britanije iz EU, tako i u razgovorima o budućem partnerstvu.

"Nadam se postizanju dogovora koji svi žele i koji će biti i u interesu Velike Britanije i EU", poručila je Mej u Briselu.

Ona je naglasila da timovi obe strane i dalje naporno rade kako bi se rešila i preostala otvorena pitanja, kao što je pitanje „zaštitnih mera“ koje sa odnose na granicu između Severne Irske i Republike Irske. „Svi želimo dogovor i možemo ga postići radeći zajedno, intenzivno u narednim danima i nedeljama. Sada je vreme za njegovo postizanje“, poručila je Mej.

Rešenje dogovora o razlazu omogućiće nastavak razgovora o budućim odnosima EU i Velike Britanije, zaključila je Mej.

Planirano je da britanska premijerka predstavi kolegama iz EU svoje viđenje trenutna pozicije Londona u pregovorima o izlasku Britanije iz Unije i o tome kako ih nastaviti.

Mej bi zatim trebalo da napusti Evropski savet, ostavljajući 27 lidera zemlja članica da tokom večere razgovaraju o pozicijama EU u nastavku pregovora, ali i opcijama u slučaju da se dogovor o razlazu sa Velikom Britanijom ne postigne u očekivanom periodu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?