:

:

TV Most

Foto: Reuters

clock

Mart 21, 2019   8:38

0

254

Mejova: Dosta igara oko Bregzita, vreme je za odluke

Ljudima je dosta igara i sukoba oko Bregzita i krajnje je vreme da političari donesu odluku o sledećim koracima, poručila je britanska premijerka Tereza Mej poslanicima Donjeg doma.

Tereza Mej je u obraćnju javnosti iz sedišta vlade rekla da razume da je građanima dosta svega.

"Umorni ste od zakulisnih igara, od toga da se poslanici bave samo Bregzitom, dok vi brinete o obrazovanju vaše dece i o sistemu zdravstvene zaštite", istakla je Mejova i dodala:

"Želite da se ova faza Bregzita završi. Slažem se i na vašoj sam strani".

Poslanicima Donjeg doma je poručila da je vreme da konačno odluče da li žele da Britanija napusti Evropsku uniju sa sporazumom koji je ona postigla sa Briselom, bez sporazuma, ili da uopšte ne izađe iz Unije.

"Ovo poslednje moglo bi da dovede do nepopravljivog urušavanja poverenja javnosti u političare", upozorila je Mejova.

Istakla je da je Parlament do sada uradio sve što je mogao kako bi se izbeglo donošenje odluke.

"Predlagali ste zakon za zakonom, amandman za amandmanom, a ni u jednom trenutku niste se izjasnili šta želite. Sve što ste bili spremni da kažete bilo je šta ne želite", rekla je britanska premijerka.

Mejova je ranije danas od Evropske unije tražila da se Velikoj Britaniji odobri produženje roka za Bregzit do 30. juna, na šta je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk odgovorio da bi to bilo moguće samo ukoliko britanski parlament prethodno usvoji sporazum koji su usaglasili Brisel i London.

Izvor: RTS

MejBregzit
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva