:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2015   12:05

0

158

Mekalister: Radujem se što ću posetiti Srbiju

"Iskreno se radujem što ću posetiti Beograd", rekao je Mekalister, kome će prva stanica na putu biti Priština, gde će se sresti za funkcionerima Euleksa.

Izvestilac će u sredu ujutru obići Svilajnac i okolinu, koji su bili teško pogođeni katastrofalnim poplavama prošlog proleća.

U Beogradu će između srede i petka imati odvojene sastanke sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem, šefom diplomatije Ivicom Dačićem, ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Mekalister će se sastati i sa ombudsmanom Sašom Jankovićem, liderima opozicionih partija, predstavnicima diplomatskog kora, biznisa i nevladinih organizacija.

"Dolazim u Srbiju da razgovaram, ali pre svega da slušam, kako bi moj izveštaj o napretku u evropskim integracijama bio što uravnoteženiji", rekao je Mekalister za Tanjug.

Izvestilac će u Evropskom parlamentu krajem meseca predstaviti drugu, dopunjenu verziju izveštaja o Srbiji, a parlament će je nakon rasprave u martu usvojiti u vidu rezolucije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva