:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Mart 29, 2023   20:12

0

69

Memić: Još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, u maju ili junu

Ministar turizma i omladine Husein Memić rekao je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potpredsednikom Vlade i ministrom finansija Sinišom Malim razgovarao o dodatnim vaučerima za subvencionisani odmor u Srbiji, kao i da veruje da će oni biti odobreni tokom maja ili juna meseca.

,,Nedavno smo, na otvaranju Kuršumlijske banje, zajedno sa predsednikom razgovarali na temu besplatnih vaučera, za koje je dao ,,vetar u jedra" za dodatnih 100.000. Ja sam razgovarao i sa moijim kolegom Sinišom Malim i verujem da će to biti odobreno negde u maju ili junu", izjavio je Memić za T a n j u g  i dodao da je nedavno Vlada Srbije podelila 100.000 vaučera.

Naglasio je da je program subvencionisanog odmora Vlada prvi put pokrenula 2015. godine i da je na taj način stimulisala srpske turiste da putuju po Srbiji.

,,Imamo veliki problem, pošto turizam u Srbiji raste, a broj kapaciteta je mali, potrebno je da se otvore novi hoteli sa četiri ili pet zvezdica. Mi sada razmišljamo na koji način da pospešimo izgradnju novih hotela. Ovo su sada neke slatke muke koje nas očekuju, jer kako nam govori početak 2023. godine, verujem da će i ovo biti rekordna godina", naglasio je Memić.

Ističe i da su zahvljaujući toj politici hotelijeri u Srbiji, tokom i nakon pandemije korona virusa, uspeli ne samo da sačuvaju, već i poboljšaju svoj promet.

,,Jeste da naši najstariji najčešće koriste vaučere, ali je jako bitno da imamo rastuće destinacije kada je u pitanju domaći turizam. Soko Banja se pokazala kao jedna od najboljih destinacija. Većinu vaučera naši turisti koriste u Sokobanji", rekao je Memić i dodao da je ta banja tokom 2021. i 2022. godine bila ,,najatraktivnija destinacija kada su u pitanju domaći turisti".

Ministar je naglasio da je 2022. godina bila rekordna po svim parametrima kada je u pitanju turizam u Srbiji.Ističe da su prva tri meseca 2023. godini na osnovu zvaničnih podataka još uspešniji u odnosu na isti period prošle godine, koji je bio jako uspešan.

Izvor: T a n j u g ; foto: Ilustracija

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva