:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   18:32

0

59

Merkel: Prerano je za ublažavanje mera

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da je prerano za ublažavanje mera uvedenih kako bi se zaustavilo širenje korona virusa i dodaje da bi njena vlada bila loša ukoliko bi sada navela datum kad će one biti ublažene.

 

Upitana kada će Nemačka početi da ublažava mere, a s obzirom da je Austrija danas najavila svoj plan, Merkelova je na konferenciji za štampu rekla da je Austrija tokom čitave krize bila nešto ispred Nemačke.
Naglasila je da bi nemačka vlada bila loša ako bi sada govorila o datumu "jer se i dalje živi u pandemiji".
Podsetila je da je vlada uvela mere do 19. aprila i da se u tome ništa neće menjati.
Objasnila je da je za odluku o ublažavanju mera potrebno da bude ispunjeno više kriterijuma među kojima je stopa reprodukcije virusa, kao i takozvano vreme udvostručavanja broja infekcija.
"U krizi smo napravili jedan korak napred, za ublažavanje mera je prerano", kazala je Merkel ističući da će se Nemačka svakako vratiti "normalnom životu", čim zdravstvena situacija to bude dozvolila.
Dodala je da je u toku razgovor s ekpertima u vezi s eventulanim uvođenjem obaveznog nošenja zaštitne maske.
U svakom slučaju, poručila je, ukidanje mera uslediće postepeno, a kad je reč o zaštitnoj opremi založila se za njenu proizvodnju u Evropi, s obzirom da se trenutno ta oprema proizvodi uglavnom u Aziji.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva