:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   19:48

0

444

Meštanin Zubinog Potoka: Rane prolaze, ali duša boli

Od jedanaest žitelja Zubinog Potoka, pretučenih u akciji specijalnih jedinica kosovske policije, i hospitalizovanih u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, trojica su, na sopstveni zahtev, puštena na kućno lečenje, a dva pacijenta su sa intenzivne nege prebačena na odeljenje hirurgije. Mihail Krasnoščekov je prebačen na VMA.

Pripadnik Mihail Krasnoščekov je tek posle upornih zahteva lekara Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, prebačen na VMA u Beograd, što ocenjuju kao još jedan akt nasilja, kojim se ugrožava pravo na odgovarajuće lečenje.

"Saglasnost od Prištine se čekala, nije na kraju ni data, ali je on na kraju prebačen sanitetskim vozilom Unmika, uz pratnju našeg sanitetskog osoblja. Čak je i u putu bilo nepotrebnog zadržavanja od petnaestak minuta na administrativnoj liniji od strane kosovskih, de fakto, albanskih policajaca", ispričao je direkor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović.

Tokom dana, od jedanaest žitelja Zubinog Potoka, pretučenih u akciji specijalnih jedinica kosovske policije, i hospitalizovanih u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, trojica su, na sopstveni zahtev, puštena na kućno lečenje, a dva pacijenta su sa intenzivne nege prebačena na odeljenje hirurgije.

"Hvala Bogu, malo je bolje. Bolova ima, ali malo više boli duša posle torture. To ne mogu da prebolim, inače, ovo će da prođe", kaže Ivica Milanović.

Miloš Orlović se priseća kako je pretučen. "Naišla je njihova jedinica, i onda su me vezali i pretukli. Ja sam tu doživeo blaži šok dok su me tukli", rekao je Orlović koji se sada oseća bolje.

Osnovni sud u Prištini danas je odredio jednomesečni pritvor za tridesetoro uhapšenih u utorak, među kojima je 11 policajaca srpske nacionalnosti, 16 Albanaca i tri Bošnjaka, koji se sumnjiče za niz krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom službenog položaja, korupcijom i švercom.

"Specijalni tužilac, gospodin Sulj Hodža, rekao je  da ima veći broj svedoka koje će tokom istrage saslušati, po mom mišljenju, mislim da specijalno tužilaštvo za ove optužbe nema dokaze", rekao je advokat pritvorenog Krsta Subotića Dejan Vasić.

Angažovanje specijalne policije i brutalnu primenu sile tokom hapšenja u utorak, na severu Kosova i Metohije doživljavaju kao nepotrebnu demonstraciju moći, koja je duboko uznemirila građane i izazvala nove strepnje.

Izvor: RTS

povređeniZubin Potokbolnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva