:

:

TV Most

Foto: foto: I.Petrović

clock

Decembar 03, 2022   19:57

0

63

Metodije: Srpski narod je dao dve krune i dve kraljevine za jedinstvo

Podgorička skupština 1918. godine bila je kruna i izraz celokupnog stremljenja ka ujedinjenju sveukupnog srpskog naroda svih srpskih zemalja u svim krajevima gde su živeli, izjavio je  episkop budimljansko-nikšićki Metodije nakon liturgije u manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama.

 

On je kazao da je srpski narod ugasio svoje dve kraljevine da bi se objedinio sa drugim delovima svog naroda i u drugim prostorima, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska na svom sajtu.

,,I sa drugim slovenskim narodima sa kojima smo želeli da budemo zajedno i sa kojima smo osećali prisnost, bliskost i jedinstvo. Dali smo najviše što može jedan zemaljski narod da da, dali smo dve krune i dve kraljevine za to jedinstvo. Kraljevina Srbija i Kraljevina Crna Gora su izgubile svoje suverenitete i kraljevine da bi ušli u tu veću zajednicu našeg naroda", kazao je Metodije.

On je poručio da je to slika da nema jedinstva bez  pojedinačnog žrtvovanja.,,Nikad se ljudi ne mogu u zajednici spojiti ako tu nema davanja, pružanja, davanja bez ostatka sebe u zajednicu i truda da se u nju uđe da bi ta zajednica mogla da opstane, živi i traje", zaključio je episkop Metodije.

Izvor: T a n j u g ; foto: Ivan Petrović

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva